Stel je eigen pand samen
18 september 2023
Waarom een ontwerp onder architectuur?
21 september 2023
Het herbestemmen van een bedrijfspand door renovatie is een slimme zakelijke zet die niet alleen de levensduur van een pand verlengt, maar ook waarde toevoegt aan uw investering. Herbestemming van een bedrijfspand betekent simpelweg het geven van een nieuw doel aan een bestaand gebouw. Dit kan variëren van het transformeren van een oude fabriek tot een trendy loftappartementencomplex tot het omzetten van een fitness centre naar een kantoorpand. Herbestemming van een bedrijfspand is een uitvoerig proces waarin belangrijke beslissingen genomen moeten worden.

Proces:

  • Inspectie en ontwerp: Begin met een grondige inspectie van het pand om de huidige staat en eventuele problemen vast te stellen. Neem daarvoor een partij in de arm met kennis van zaken, die u ook meteen de mogelijkheden van het pand kan laten zien qua restyling, rekening houdend met de constructieve  staat van het pand. Laat een ontwerp maken dat past bij uw bedrijfsidentiteit en voldoet aan uw wensen en eisen. Pandbouw kan u d.m.v. een eerste schets al een globale indruk geven van hoe het er dan uit zou kunnen komen te zien en wat de kosten van de renovatie globaal zouden bedragen. Eventueel volgt daarna het definitieve ontwerp.
  • Budget: Ontwikkel een plan met vooraf vastgesteld budget en tijdschema. Kijk naar de totale kosten, dus niet alleen van het ontwerp en de bouwkosten, maar ook naar gemeentelijke leges, vergunningen, opbrengsten van subsidies in kader van duurzaamheid, kosten voor het interieur en terreininrichting. Deze laatste twee worden nog wel eens vergeten en zijn dan ook vaak een sluitpost, terwijl een goede inrichting een interieur maakt of breekt. Het moet niet voor niets het visitekaartje van uw bedrijf zijn.
  • Duurzaamheid: Een van de grootste voordelen van herbestemming is dat het bijdraagt aan duurzaamheid. In plaats van het slopen van een gebouw en het creëren van nieuw afval, maakt herbestemming optimaal gebruik van bestaande middelen. Dit vermindert niet alleen de afvalstroom, maar ook de ecologische voetafdruk van uw project. Daar komt bij dat door allerlei nieuwe technieken op gebied van installatietechniek het pand weer duurzaam en circulair gemaakt kan worden, waardoor dit uiteindelijk ook een kostenbesparing kan opleveren in de operationele kosten. Pandbouw kan u voor de renovatie al een advies geven wat hiervan globaal e kosten en bespringen kunnen zijn.
  • Veiligheid en vergunningen: Zorg ervoor dat u alle benodigde vergunningen en goedkeuringen verkrijgt voordat u met de renovatie begint. Pandbouw weet precies welke vergunningen en goedkeuringen u nodig heeft voor de renovatie en regelt dit allemaal voor u, zodat u zich daar niet druk om hoeft te maken. Veiligheid moet altijd prioriteit hebben, dus investeer voordat de renovatie begint in de juiste bouwbeveiligingsmaatregelen. Als Pandbouw uw renovatie verzorgt, behoort dit natuurlijk tot onze werkzaamheden, want wij ontzorgen u van A tot Z, zodat u verder kunt met ondernemen.
  • Professioneel team: Werk samen met architecten, ingenieurs, installateurs, interieurontwerpers en interieurbouwers, die bekend zijn met herbestemmingsprojecten.  Een goed team kan uw project soepel laten verlopen en de kwaliteit waarborgen. Gelukkig hebben wij als Pandbouw al deze disciplines in huis, hebben wij de nodige deskundigheid en ervaring en heeft u bij ons maar één aaspreekpunt. Bij ons weet u in het beginstadium al waar u aan toe bent qua mogelijkheden, totaalprijs en uitvoering van het gehele project.

Conclusie:

Herbestemming van een pand kan verassende mogelijkheden opleveren, die u in eerste instantie misschien niet had verwacht. Een deskundige partij kan u meteen zicht geven op de beperkingen, maar ook op de mogelijkheden van het pand. Bij Pandbouw kunnen we een eerste schets maken, zodat u al een globaal beeld krijgt van hoe het gaat worden. Tevens krijgt u dan een indruk of de kosten van de renovatie passen bij uw budget, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen of de herbestemming van dit pand wel of niet wat voor u is.

Bent u op zoek naar maatwerk, dan is Pandbouw uw partner voor al uw nieuwbouw en renovatie projecten!

Vraag brochure aan