Vroegtijdige budgetzekerheid bij (ver)bouw
22 september 2023
Duurzaam en kostenbesparing
26 september 2023
Een nieuw bedrijfspand bouwen of een pand laten renoveren is een spannende stap voor elk  bedrijf. Het biedt de mogelijkheid om een op maat gemaakt pand te creëren dat perfect past bij de behoeften van de organisatie. Maar om echt een voorsprong te nemen op succes, is het belangrijk om grondig na te denken over het ontwerp, de locatie, duurzaamheid, de realisatie, het interieur en terreininrichting van het nieuwe pand. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen om hiervoor in zee te gaan met een partij met al deze disciplines onder één dak.

Voordelen:

  • Eén aanspreekpunt: Eén van de voordelen om voor een partij te kiezen, die alles onder één dak aanbiedt, is dat u daar meestal één aanspreekpunt heeft gedurende het voortraject (het ontwerp, aanvragen vergunningen, constructieberekeningen, Beng-analyse), de realisatie (voorbereiden bouwplaats, grondwerk, funderingen, bouw, afbouw en installatie) en in het na traject (interieur, inrichting en terreininrichting). Dat is wel zo prettig, want anders zit u met diverse bedrijven om tafel en heeft u meerdere aanspreekpunten, die allemaal op elkaar afgestemd moeten worden. Alle  aspecten onder één dak betekent korte lijnen en dus een voorsprong in het beslissingsproces.
  • Budget: Het opstellen van een budget stelt u in staat om uw financiën vooraf te plannen en de nodige middelen vrij te stellen. Om een gedetailleerde begroting te maken moet e alle kosten  voor het hele traject inzichtelijk hebben. Als u met meerdere partijen werkt zult u zelf deze kosten bij moeten houden en een totaaloverzicht moeten creëren, zodat u weet waar u totaal onder aan de streep aan toe bent. Dit omvat het opsplitsen van de kosten in verschillende categorieën, zoals grondwerken, fundering, constructie, realisatie, interieurafwerking, terreininrichting en meer. Zorg ervoor dat u rekening houdt met alle mogelijke kosten, inclusief onvoorziene uitgaven. Bij Pandbouw nemen wij alle kosten op in een gedetailleerde offerte en heeft u vroegtijdig budgetzekerheid omdat u meteen weet waar u aan toe bent en heel belangrijk, dat er ook niets meer bij komt!
  • Naadloos op elkaar aansluiten: Een ander belangrijk voordeel van de diverse disciplines onder één dak, is het naadloos op elkaar aan kunnen sluiten van de werkzaamheden. Dit geldt niet alleen voor de verschillende werkzaamheden in het voortraject, die moeten aansluiten op de start van de bouw, maar ook voor de verschillende stadia tijdens de bouw. Daar komt bij dat ook belangrijke punten m.b.t. terreininrichting en het interieurplan meteen meegenomen kunnen worden in de bouw, zoals aansluitpunten, riolering, aanleggen van elektra etc. Dit wordt allemaal geregeld en afgestemd door de projectleider en deze doet ook de controles tijdens de bouw en bespreekt met regelmaat de stand van zaken met u als ondernemer, zodat u wel op de hoogte bent, maar er verder geen omkijken naar heeft. Wij als Pandbouw nemen de regie, communiceren en zorgen daardoor dat u betrokken blijft.
  • Technologie integreren: Moderne technologie speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Zorg ervoor dat uw nieuwe pand is uitgerust met de nieuwste technologische voorzieningen, zoals snelle internetverbindingen, beveiligingssystemen en automatiseringssystemen die de efficiëntie verbeteren. Maar ook op gebied van duurzaamheid en installatietechniek kunnen enorme stappen gemaakt worden, die uiteindelijk tot kostenbesparingen leiden op de lange termijn. Kiest u een partner waarbij ook deze discipline tot zijn vakgebied behoort, dan wordt dit meegenomen in het advies aan u en dus ook in de offerte. Ook tijdens de bouw wordt dit qua aansluitpunten etc. meteen meegenomen, zodat dit meteen goed geregeld is en u niet zelf verschillende partijen dit met elkaar moet laten afstemmen.
  • Kostenbesparing: Nu u een gedetailleerd budget heeft, is het tijd om te vergelijken en te optimaliseren. Dit betekent dat u offertes van verschillende aannemers moet aanvragen en ze moet vergelijken om de beste prijskwaliteitverhouding te vinden. Ga daarbij niet uit van het bedrag onderaan de streep, maar vergelijk tot in detail wat er wat er bij de ene aannemer wel en bij de andere niet in zit, want anders bent u appels met peren aan het vergelijken. Anders loopt u het risico dat later blijkt dat sommige posten  er niet bij in zaten en toch nog voor uw rekening komen. Het voordeel van het kiezen van een partij, die alle disciplines onder zijn dak heeft, zoals Pandbouw, is dat u zeker weet dat in de offerte alle kosten van begin tot het eind van het project zijn opgenomen en dat er echt niets meer bijkomt. Zo'n partij heeft ook altijd een stuk inkoopvoordeel, vergeleken met diverse losse partijen waarvan u offertes ontvangt, omdat zij maar een deel van het totale werk doen.
  • Ontzorgen van A tot Z: Als u kiest voor een partner die alle verschillende disciplines onder één dak heeft, zoals Pandbouw, dan wordt u in ieder geval bij ons ontzorgt van A tot Z. Dat betekent dat wij alles voor u regelen van het begintraject tot aan de oplevering en ook daarna nog in de vorm van interieur en terreininrichting. Wij regelen, sturen aan en controleren alles, zodat u zich nergens druk over hoeft te maken. U hoeft alleen nog maar met de verhuiswagen voor te komen rijden. Dat betekent voor u als ondernemer een enorme voorsprong door tijdsbesparing, dus ook in de kosten. De tijd die u anders kwijt was geweest aan veel zaken zelf regelen en op elkaar afstemmen, kunt u nu gebruiken om verder te gaan met belangrijke zaken, zoals ondernemen.
  • Probleemloze oplevering: Doordat u kiest voor een partij  met alle disciplines onder één dak, kunnen zaken beter op elkaar afgestemd worden, waardoor fouten beter voorkomen kunnen worden, wat resulteert in minder opleverpunten. Daar komt bij dat degene die dient als aanspreekpunt voor u als ondernemer ook grip heeft over het reilen zeilen tijdens de bouw en controleert, zodat diverse pijnpunten in een vroeg stadium ondervangen en aangepast kunnen worden. Dit resulteert in een voorsprong en leidt uiteindelijk tot een probleemloze oplevering, in plaats van een lange lijst met opleverpunten. Vaak duurt dan het moment voor het inhuizen langer, omdat eerst een groot deel van die lijst nog opgelost moet worden.

Conclusie:

Het biedt veel voordelen  om voor de (ver)bouw van uw bedrijfspand voor een partij te kiezen, die alle disciplines onder één dak heeft, want dan weet u zeker dat zij meedenken met uw budget en waarbij vooraf ook alle kostenposten duidelijk zijn, zodat u geen financiële tegenvallers hoeft te verwachten en u meteen inzichtelijk heeft wat de totale kosten zullen zijn. Daar komt bij dat het u tijd bespaart en u een voorsprong creëert doordat u niet alles zelf hoeft te regelen en diverse partijen met elkaar hoeft af te stemmen. Bij Pandbouw weet u in een vroeg stadium al waar u aan toe bent. Wij denken mee, bieden vroegtijdige budgetzekerheid en ontzorgen u van A tot Z, zodat u zich bezig kunt houden met belangrijke zaken zoals ondernemen.

Bent u op zoek naar maatwerk, dan is Pandbouw uw partner voor al uw nieuwbouw en renovatie projecten!

Vraag brochure aan