Ontwerpproces van visie tot realisatie
12 september 2023
Waarom moet het interieur van uw bedrijfspand goed doordacht zijn?
12 september 2023
Bent u van plan om uw bedrijfspand te renoveren of bent u van plan een pand aan te schaffen wat gerenoveerd moet worden? Dan zijn er een aantal belangrijke stappen die u moet overwegen.

Overwegingen:

  • Doelen en Visie: Wat wilt u bereiken met de renovatie? Welke uitstraling en functionaliteit streeft u na? Het is belangrijk dat de nieuwe uitstraling van het pand past bij uw bedrijfsidentiteit. Dat geldt voor zowel de buitenkant als de binnenkant van het pand. Ook het interieur moet passen bij uw bedrijfsidentiteit en het is belangrijk om te zorgen dat uw medewerkers zich thuis voelen en het ervaren als een prettige werkomgeving. Het interieur is namelijk het visitekaartje van het bedrijf dat u afgeeft aan klanten. Pandbouw kan samen met u zorgen voor een ontwerp dat echt bij uw onderneming past en kan niet alleen de verbouwing, maar ook de inrichting voor u verzorgen.
  • Budget: Bepaal een realistisch budget voor uw renovatieproject en houd rekening met mogelijke onverwachte kosten. We kunnen u in het beginstadium al laten weten wat het totale traject gaat kosten, zodat u ook geen verassingen achteraf hoeft te verwachten. Een investering en een verbouwing kan u zelfs een kostenbesparing opleveren door de energie-efficiënte maatregelen die zijn genomen.
  • Professionele hulp: Overweeg om samen te werken met architecten, aannemers, interieurontwerpers en installateurs om uw visie te realiseren. Bij Pandbouw hebben we alles in huis en heeft u één aanspreekpunt die alles voor u regelt. We zorgen voor een spetterend ontwerp, renoveren uw pand, zorgen voor de nodige aanpassingen door een installateur waardoor uw pand weer duurzaam en toekomstbestendig is.
  • Vergunningen en regels: Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle vereiste vergunningen en regelgeving voor uw renovatieproject. Mocht u met ons willen samenwerken, dan nemen wij dit traject voor u uit handen, zodat u gewoon verder kunt met ondernemen.
  • Duurzaamheid: Overweeg duurzame opties voor materialen en energie-efficiënte systemen. Dat kan niet alleen uw operationele kosten verlagen, maar ook bijdragen aan een groenere bedrijfsvoering. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt en onze adviseurs kunnen u aangeven wat de mogelijkheden zijn en welke kosten daarmee gepaard gaan, maar ook wat het u uiteindelijk oplevert.
  • Finishing Touches: De laatste details maken het verschil. Besteed aandacht aan de inrichting, verlichting, styling en branding om de nieuwe ruimtes echt tot de uwe te maken. Vaak zien we dat dit niet of nauwelijks opgenomen is in het budget en dat dan eigenlijk het geld op is, terwijl dit laatste onderdeel zo belangrijk is omdat het de eerste indruk van uw klanten bij binnenkomst kan maken of breken.

Conclusie:

Een bedrijfspand removeren kan een investering in de toekomst van uw bedrijf zijn. Met een goed doordacht plan, het juiste team en aandacht voor detail kunt u uw bedrijf naar nieuwe hoogten tillen en indruk maken op klanten en medewerkers. Neem de tijd om uw renovatieproject grondig te plannen en u zult de vruchten ervan plukken in de vorm van verbeterde efficiëntie en groei.

Bent u op zoek naar maatwerk, dan is Pandbouw uw partner voor al uw nieuwbouw en renovatie projecten!

Vraag brochure aan