Waar moet u aan denken bij renovatie bedrijfspand?
12 september 2023
De (Ver)Bouw van uw bedrijfspand
14 september 2023
Bent u van plan iets aan de inrichting/interieur van uw bedrijf te doen? Dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden.

Overwegingen:

  • De eerste indruk: Het gezegde "Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken" geldt ook voor bedrijfspanden. Het interieur is het eerste wat potentiële klanten zien wanneer ze uw bedrijfspand betreden. Een goed ontworpen interieur maakt meteen een positieve indruk en laat zien dat u aandacht besteed heeft aan detail en professionaliteit. Het gekozen interieur hoort aan te sluiten bij uw bedrijfsidentiteit. Pandbouw verzorgt niet alleen de (ver)bouw van uw pand maar ook het interieurontwerp en de inrichting ervan, zodat alles naadloos op elkaar aansluit.
  • Productiviteit en welzijn: Het interieur van een bedrijfspand heeft een directe invloed op de productiviteit en het welzijn van uw medewerkers. Een goed ontworpen kantooromgeving kan de creativiteit en de efficientie stimuleren, terwijl een slecht ontworpen ruimte kan leiden tot stress en verminderde prestaties. Zeker in een tijd waarin thuiswerken heel normaal is geworden, moet u als werkgever extra uw best doen om te zorgen dat het personeel graag naar kantoor komt om te werken en zich daar thuis voelt.
  • Een ergonomische werkplek met comfortabele stoelen en goed geplaatste bureauaccessoires kan bijdragen aan het verminderen van lichamelijke klachten en het bevorderen van een goede houding. Daarnaast kan de keuze van kleuren en materialen in het interieur de  stemming van medewerkers beïnvloeden. Natuurlijk licht, planten, luchtkwaliteit, sfeer en gezelligheid zijn ook belangrijke factoren die het welzijn op de werkplek kunnen verbeteren.
  • Merkimago en cultuur: Het interieur van uw bedrijfspand moet een weerspiegeling zijn van uw bedrijfscultuur. Als u een modern en innovatief bedrijf wilt uitstralen, moet uw interieur deze waarden weerspiegelen. Omgekeerd, als u een traditioneel en conservatief imago wilt behouden, moet uw interieur daarbij passen. Het gebruik van merkkleuren, logo's en visuele elementen kan helpen om een terugkerende merkidentiteit te creëren in het hele bedrijfspand. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van herkenning bij klanten, maar ook bij het versterken van de betrokkenheid en identificatie van medewerkers met het bedrijf.
  • Ruimteoptimalisatie: Een goed doordacht interieurontwerp kan de beschikbare ruimte in een bedrijfspand optimaal benutten. Vaak komt een interieurontwerper met oplossingen die u zelf niet had kunnen bedenken, die verassend zijn en ineens veel meer mogelijkheden bieden. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden, waar de kosten van vastgoed hoog zijn.

Conclusie:

Met een doordacht interieurontwerp heeft u veel meer mogelijkheden met uw bedrijfspand. Niet alleen qua indeling betreft, maar ook door het creëren van een fijne werkomgeving voor uw medewerkers en u biedt uw klanten een uitstekend visitekaartje door het terug laten komen van de bedrijfsidentiteit in kleur- en materiaalgebruik. Bij Pandbouw ontzorgen we u in  alles dus ook met uw interieurvraagstuk. Van een simpel advies tot een uitgebreid interieurplan, compleet met het inrichten van uw pand met meubels en accessoires.

Bent u op zoek naar maatwerk, dan is Pandbouw uw partner voor al uw nieuwbouw of renovatie projecten!

Vraag brochure aan