Waarom moet het interieur van uw bedrijfspand goed doordacht zijn?
12 september 2023
Terreininrichting
18 september 2023
Het (ver)bouwen van een bedrijfspand is een spannende periode. Het markeert niet alleen de groei en ontwikkeling van een bedrijf, maar biedt ook een kans om fysieke ruimte te creëren de perfect past bij de behoeften van het bedrijf op dat moment en in de toekomst. In een ander blog hebben we de stappen vanaf de visie tot en met het ontwerp al behandeld, dus onderstaand nemen we u mee in de diverse stappen vanaf de tekening tot en met het eindresultaat.

Proces:

  • Het kiezen van de juiste aannemer: Het selecteren van een ervaren aannemer is van cruciaal belang voor het succes van het bouwproject. Een goede aannemer heeft niet alleen de juiste vaardigheden en ervaring, maar ook een bewezen staat van dienst in het opleveren van projecten binnen het budget en op tijd. Het is belangrijk om referenties te controleren en offertes te vergelijken voordat de keuze wordt gemaakt. Bij het vergelijken van offertes is het van belang om geen appels met peren te vergelijken en alleen naar het eindbedrag onderaan de streep te kijken. om een juiste keuze te maken moet u de offertes inhoudelijk punt voor punt met elkaar vergelijken. In de praktijk zien we maar al te vaak dat bepaalde punten niet in de offerte zijn opgenomen en later voor rekening van de ondernemer blijken te zijn. Bij Pandbouw weet je meteen waar je aan toe bent, want alle kosten (ook dien in het begintraject, voor de bouw van start gaat) zijn in de offerte opgenomen en daar komt dan ook helemaal niets meer bij.
  • Tekeningen en Vergunningen: Als het ontwerp en de  tekeningen klaar zijn, wordt het tijd om de voorbereidingen te treffen om te mogen gaan (ver)bouwen. Tijdens dit traject worden de definitieve bouwtekeningen gemaakt, de vergunningen aangevraagd en bodemonderzoek gedaan. Pandbouw regelt dit allemaal voor u, zodat u zich hier niet druk om hoeft te maken. als we groen licht hebben van de gemeente mogen we gaan (ver)bouwen.
  • Voorbereiding bouwplaats: Voordat we gaan beginnen met de bouw/verbouwing van uw pand richten we de bouwplaats in voor alle bouwwerkzaamheden. Hierbij moet u denken aan het plaatsen van bouwhekken, een bouwkeet, afvalcontainers en het aanleggen van bouwstroom en watervoorzieningen.
  • De (Ver)Bouw van het bedrijfspand: Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen, begint de daadwerkelijke bouw/verbouwing van het bedrijfspand. Bij nieuwbouw omvat dit het grondwerk, het leggen van funderingen en de riolering. Vervolgens zetten we de hoofddraagconstructie neer. Waarna we kunnen starten met het dak en de wanden. De meeste tijd gaat vaak zitten in in de afbouwfase, namelijk het plaatsen van binnenwanden, de plafonds en het verzorgen van het installatiewerk. Bij de renovatie van een pand wordt er soms een gedeelte gesloopt voordat we kunnen gaan verbouwen. Dit kan een deel van het pand zijn, maar soms kan ook alleen de  binnenkant gestript worden. Hierna kunnen we gaan beginnen met verbouwen. Dit kan betekenen dat soms de buitenkant een facelift krijgt, maar vaak wordt ook de indeling binnenin een pand grondig aangepakt. Gedurende dit (ver)bouwproces is het belangrijk om regelmatig de voortgang te controleren en ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.
  • De Oplevering: Onze vakmensen verstaan hun vak en dat scheelt al heel veel gedoe en ergernissen. Daar komt bij dat onze werkvoorbereider en projectleider met zeer grote regelmaat op de bouw te vinden zijn om knelpunten meteen te kunnen oplossen. Dat houdt in dat bij de oplevering vaak de meeste punten al opgelost zijn en er meestal weinig tot niets meer over is. Dat werkt wel zo fijn! Tijdens dit hele proces houden we u op de hoogte van de voortgang. Als we klaar zijn maken we natuurlijk alle ruimtes schoon en krijgt u officieel de sleutel. Natuurlijk geven we u uitleg over het gebruik van het pand en maken we er samen een feestje van!
  • Inrichting en inbedrijfstelling: Ten slotte komt de inrichting van het bedrijfspand aan bod. Ook hierin kunnen we u ontzorgen van A tot Z. Dit omvat het ontwerp voor de inrichting, het schilderen/behangen van de wanden, het leggen van vloeren, het plaatsen van meubels, het installeren van verlichting,  het plaatsen van apparatuur en technologische systemen. Ook het trainen van het personeel en het testen van alle faciliteiten behoren tot deze fase.
  • Terreininrichting: Naast de inrichting van het pand moet ook voor de terreininrichting rondom het pand worden gezorgd. Hierbij moet u denken aan de bestrating rondom het pand, de aanleg van parkeerplaatsen, het plaatsen van buitenverlichting, de belettering op het pand, de zonwering en de groenaanleg rondom het pand. 

Conclusie:

De realisatie van een bedrijfspand is een complex proces dat zorgvuldige planning, toewijding en samenwerking vereist. Het investeren in een goed gepland en uitgevoerd bouwproject kan uw bedrijf naar nieuwe hoogten brengen en een tastbaar bewijs zijn van uw groei en succes. Zowel de inrichtingen de terreininrichting moeten dit laten zien en fungeren dan ook als visitekaartje van uw bedrijf. Daarom is het van belang om voor de (ver)bouw van uw pand een partij te kiezen die hierin ruime ervaring heeft. Dan bent u bij Pandbouw aan het juiste adres. Pandbouw neemt u alles uit handen en ontzorgt u van A tot Z, zodat u gewoon verder kunt met ondernemen, terwijl wij zorgen voor een onbezorgde (ver)bouwperiode!

Bent u op zoek naar maatwerk, dan is Pandbouw u partner voor al uw nieuwbouw en verbouw projecten!

Vraag brochure aan