De (Ver)Bouw van uw bedrijfspand
14 september 2023
Stel je eigen pand samen
18 september 2023
Terreininrichting rondom een bedrijfspand speelt een cruciale rol bij het creëren van een positieve eerste indruk bij bezoekers, klanten en mogelijke zakenpartners. Het is het visitekaartje van uw bedrijf en heeft invloed op hoe uw organisatie wordt geïdentificeerd. Bij terreininrichting moet u denken aan bestrating, aanleggen van parkeerplaatsen en laad- en losmogelijkheden, groenaanleg, hekwerk, buitenverlichting, belettering en zonwering boor het pand. Een doordacht plan voor de terreininrichting biedt  de nodige voordelen.

Voordelen:

  • Esthetische waarde: Een aantrekkelijk terrein laat zie dat uw organisatie aandacht besteed aan details en professionaliteit. Dit kan bezoekers direct een positieve eerste indruk geven en hun vertrouwen versterken. Een goed doordacht ontwerp voor bijvoorbeeld de groenaanleg rondom het pand draagt hier zeker aan bij.
  • Veiligheid en Toegankelijkheid: Goede verlichting draagt o.a. bij aan de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. Het zorgt er o.a. voor dat uw personeel in het donker veilig naar hun auto kan lopen. Ook het aanbrengen van hekwerk draagt bij aan het gevoel van veiligheid en toegankelijkheid. Door rondom het pand hekwerk aan te brengen wordt de toegang voor onbevoegden bemoeilijkt. Dit kan nog versterkt worden door bijvoorbeeld het toepassen van een slagboom of een schuifpoort bij de ingang.
  • Zichtbaarheid: Belettering en verlichting zorgen tevens voor een goede zichtbaarheid van het pand voor bezoekers. Een goed doordacht lichtplan zorgt niet alleen voor functionaliteit, maar moet qua uitstraling ook passen bij uw bedrijfsidentiteit. Met ledverlichtingkunnen we uw pand met kleuren, passend bij uw logo, mooi in de picture zetten in het donker. Ook belettering op uw pand kan zorgen voor een mooie blikvanger, maar zorgt er tevens voor dat bezoekers en leveranciers weten waar ze moeten zijn.
  • Operationele efficiëntie: Een slanke terreininrichting kan de operationele efficiëntie verbeteren. Denk aan parkeeroplossingen, laad- en losfaciliteiten voor leveranciers en een logische indeling van de buitenruimte. Dit kan leiden tot een soepelere logistiek en productiviteitswinst.

Conclusie:

Met een goed doordacht plan m.b.t. terreininrichting valt veel winst te behalen op diverse vlakken namelijk, zichtbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid, esthetische waarde en operationele efficiëntie. De buitenkant van uw pand, maar ook het terrein er omheen dient namelijk als visitekaartje voor uw bezoekers en leveranciers. Ook uw eigen personeel is gebaad bij een mooie uitstraling van uw bedrijf en een goede terreininrichting voor hun veiligheid, maar ook om bijvoorbeeld in de zomer, door de aanleg van een terras, samen buiten te kunnen lunchen.

Bent u op zoek naar maatwerk, dan is Pandbouw uw partner voor al uw nieuwbouw en renovatie projecten!

Vraag brochure aan